Molten images elokuvahanke

”Molten images” elokuvan peruskonsepti on jo valmiiksi kirjoitettu Vanhan Testamentin Jesajan kirjassa. Siellä kuvataan tapahtumia, jossa Israelilaiset muuttivat pronssikauden lopulla nerokkaan kuivan maan viljelytavan symbolikuvioiksi, ns. ”Valetuiksi kuviksi”.

Kirjoituksissaan Jesaja visioi, että aikanaan symboleihin liittyvä petos paljastuu ja symbolit tullaan heittämään takaisin maahan.

Tietokoneella simuloimani pronssikautinen aavikkoviljelmä voidaan todellakin muuttaa tutuiksi symbolikuvioiksiViljelmä sisältää suuren joukon klassisia symbolikuvioita sekä kirjaimet ja numerot. Tein niistä jopa tietokonepelin!

Nyt voitaisiin symbolikuviot todellakin muuttaa takaisin viljelytavaksi! Ikivanha nerokas ympäristöteknologia voitaisiin ottaa jälleen käyttöön torjumaan ilmastonmuutosta, ruoka- ja vesipulaa, ympäristöpakolaisuutta yms. Se olisi tärkeämpää kuin kumarrella metodista poimittuja uskonnollisia symboleja, jotka Jesajan mukaan ovat pelkkää tuulta ja tyhjää.

Kuvioiden tekoon ja tehoon viljelmässä, ei sinänsä liity mitään yliluonnollisia asioita, kuviot pelkästään imeyttävät vettä maaperään (ns. passiivinen keinokastelu). Tekstien mukaan Noin 2700 vuotta sitten kansan kunnioittamat sadonparannuskuviot muutettiin hämäyksellä jumalallisiksi uskontokuvioiksi. Niillä kuninkaat ja ylimykset pystyivät tehostamaan valtaansa ja alistamaan rahvasta.

Tuottoisa viljelymetodi ilmeisesti kiellettiin, koska ei ollut sopivaa, että viljelmää lannoitettaessa levitetään lantaa pyhiksi julistettujen jumalallisten kuvioiden päälle.

Jesaja, Jeremia, Job olivat käärmeissään, koska silloinen eliitti valtaa ja rikkautta havitellessaan, huijasi kansalaisia kuvioiden avulla. Niinpä hän Jesaja kirjoitti:

Silloin sinä havaitset saastaiseksi veistettyjen jumalankuviesi hopeapäällystyksen ja valettujen jumalankuviesi kultakuoren; sinä viskaat ne pois kuin inhotuksen, sinä sanot niille: ”Ulos!” Jes. 30:22.

Niin hän antaa sateen sinun siemenellesi, jonka maahan kylvät, ja maan sadosta leivän, joka on oleva mehevä ja lihava, ja sinun karjasi on sinä päivänä käyvä laajalla laitumella. Jes. 30:23.

Minä puhkaisen purot kalliokukkuloihin, lähteet laaksojen pohjiin; minä muutan erämaan vesilammikoiksi ja hietikon hetteiköksi. Jes. 41:18.

Minä kasvatan erämaahan setripuita, akasioita, myrttejä ja öljypuita; minä istutan arolle kypressejä, jalavia ynnä hopeakuusia. Jes 41:19.

Pienvaluma-aluetekninen viljelymetodi hyödyntää vedenimeytysaltaita.  Job kuvaa, että härkäpari veti pulkkamaista äestä, joka teki samanlaista uraa maahan kuin krokotiili.

Koska poikasena ajelin isäni hevosvetoisia työkaluja, niin hoksasin että kuvatun kaltaisella äkeellä ei voi tehdä pienvaluma-alueita kovinkaan monella tapaa, joten aloin etsiä toteutustapaa tietokonesimuloinnilla. Laajempi selostus löytyy osoitteesta: www.namescope.com

Löysin viljelytavoista on kaksi variaatiota, ensimmäinen on tallennettu persialaisiin mattoihin, ja toinen Israel/Assyria seuduilla käytetty metodi on puolestaan tallennettu klassisiin korukuvioihin.

Simuloitu pienvaluma-aluetekninen viljelymetodi (Israel/Assyyria) Simuloitu ketjutettu pienvaluma-aluetekninen viljelypinta sadekautena (Persia)

Ajamalla äkeellä sisäkkäisiä Hannunvaakunoita ja Osmansolmuja, voidaan maa-aines siirtää altaan reunoille. Risteävät maanviljelytyökalun ajolinjat ja 3D pinnassa nouseva vesi muodostavat pinnasta valtavan elementtien mosaiikin. Siitä voidaan poimia kauniita symbolikuvioita kulloiseenkin tarpeeseen.

 
Risteävät äkeen ajolinjat muodostavat korukuvioita tuottavan mosaiikin Äkeellä tehty 3 D-vedenimeytysallas

Muinaisen viljelmän maanpinta toimii kuin ”esihistoriallinen graafinen tietokone”, sillä systeemin toiminta on sangen tietokonemainen. Satojen mosaiikkipalasten näkyvyyttä hallitaan ON/OFF periaatteella. Kullekin näkyvälle mosaiikkipalalle voidaan antaa haluttu väri, jolloin halutut kuviot ja niiden kombinaatiot saadaan koristeellisina esiin pinnasta. Symbolit eivät siis ole itsenäisiä objekteja, kuten nykyisin ymmärretään, vaan ne tulevat yhdestä peruskuviosta koostuen toistensa osista.

Sittemmin varhaiskristillisellä 300-luvulla ja keskiajalla, useat maanviljelypinnan symbolikuvioista kierrätettiin uudelleen käyttöön. Keksittiin liittää ne kristilliseen kulttuuriin. Koska latinalainen kidutusristi on hieman ankean näköinen, se korvattiin maanviljelypinnasta periytyvillä koristeellisemmilla pakanallisilla risteillä. Mukaan siirtyi myös muita osasia, kuten hertat hannunvaakunat, neliapilat jne. Silloisella kirkollisella eliitillä menivät ikään kuin ”puurot ja vellit sekaisin”. Sama sekaannus jatkuu nykyisinkin!

Seinille ripustetuista koristeellisista symboleista on nykyisessä käytössä tuskin mitään käytännön hyötyä, vaan ne tulisi panna alkuperäiseen tarkoitukseensa, eli sijoittaa ne maahan. Muinaisen aavikkoviljelmän avulla voitaisiin lievittää ruoka- ja vesipulaa, ilmastonmuutosta ja ympäristöongelmia sekä pakolaisvyöryä Euroopassa ja Amerikassa.

Ehdotin taannoin arkkipiispalle, että kirkon tulisi aloittaa symboleihinsa liittyvä tutkimus, sillä niitä tulisi käyttää täysin erilailla kuten nykyisin tehdään: Symboleita ei tulisi sijoittaa seinille, vaan ne pitäisi sijoittaa maahan oikeille paikoilleen. Samalla kysyin, onko syntiä jos henkilö vahingossa palvoo Raamatussa varoitettuja ”Valettuja kuvia” muinoin tapahtuneen sekaannuksen vuoksi.

Eipä arkkipiispa lähtenyt yhteistyöhön, kenties hän vieroksui hankkeen kohtaamia hallinnollisia ongelmia. Hän totesi, ettei ole mikään uskonnollisten symboleiden asiantuntija. Kukahan sitten on?

Ehkäpä paras käsittelemään tällaisia symboleihin ja uskontoon liittyviä arkoja asioita on amerikkalainen kirjailija Dan Brown, siksi ehdotin hanketta hänelle. ”Molten images” elokuvasta tulisi Da Vinci koodiakin kovempi juttu!

Hiljattain Suomessa käydessään, Mr. Brown jopa esitti toiveen, että seuraava projekti-idea voisi tulla Suomesta, joten eipä tuoteta hänelle pettymystä!

Projektiehdotukseni tarjoaa mm.

  • Mysteerejä, jotka paljastuessaan uhkaavat maailmanjärjestystä
  • Symbolikuviot sekä niihin liittyvät jumaluudet ja tabut
  • Korkean tason salaliittoja
  • Ikiaikaiset pyhät tekstit ja tarinat
  • Koodinpurku, tietokoneet, tekoäly
  • Tieteen ja uskontojen yhdistyminen
    • On lakattava torjumasta tieteellisiä löytöjä. Kristinuskosta tieteen kumppani
  • Toimintaa: tabujen puolustajat, pahikset, rahan ja vallanahneet roistot, KGB, natsit yms.

Vanhan Testamentin tarinan mukaan ikuisina pidettyjen ”Valettujen Kuvien” arvovalta katoaa yhdessä hetkessä, ennen niin mahtipontiset kuvat herättävätkin lähinnä hilpeyttä. Tarinan mukaan ”Valettujen Kuvien” kaatajaksi kutsutaan väkevän kansan kuuluisa mies kaukaisilta Merensaarilta, jossa on maanjäristyksiä ja korkeita torneja.

Hauska nähdä tohtiiko Dan Brown ottaa haasteen vastaan?! Ainakin hän antoi oitis minulle ”Huippufani” arvonimen.

Dan Brown info Jouluna 2022:

Seuraava artikkeli: Takaisin ETUSIVULLE

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.